Recept

Här finner Du några recept på Grynkorv. Testa!

Vill Du bjuda på Ditt recept? Skicka det till info@grynkorv.se

Grundrecept
1 kg korngryn
1 l vatten
3 kg malet fett fläskkött
3 st gula lökar
3 msk salt
2 tsk vitpeppar
2 tsk kryddpeppar
10 m fjälster
grovt salt

Lägg korngrynen i blöt under natten. Blanda dem med det malda fläskköttet och riven lök. Salta och krydda. Arbeta igenom smeten väl. Stoppa smeten ganska löst i fjälster. Bind upp till Grynkorvar av önskad storlek. Varva Grynkorvarna med grovt salt. Låt stå över natten i kylskåp. Ät och njut. Frys resterande korvar styckvis.

Kokning
Tina fryst korv, helst över natten i kylskåp. Lägg Grynkorven i hett vatten. Låt sjuda 22 – 25 minuter. Tillsätt gärna salt och något lagerblad och några svartpepparkorn i kokvattnet.

Korvsmet över? Gör Trôtebulla
Forma till pannbiffar. Stek och njut