Grynkorv med Bom

I söndags var det dubbel fest på Stadshotellet i Skara. Fabian Bom tog farväl efter flera bejublade föreställningar under januari. Och han gjorde det på festligast tänkbara sätt. Ett hundratal medlemmar i Grynkorvens Vänner, hedrade finalföreställningen.

Samlingen inleddes med en Grynkorvslunch, där medlemmarna träffades i Stora salen på Stadshotellet för att njuta av en riklig buffé. Bland medlemmarna fanns även flera av dem som hade ett arbete att sköta senare under eftermiddagen. Vid en introduktion redan vid förra årets gästspel, blev flertalet av ”Vallarnagänget” medlemmar i vårt sällskap. De lät sig också nu väl smaka av den skaraborgska nationalrätten. Stämningen var hög vid borden och Jojje Jönsson fick tillfälle att berätta om det som väntade.

Efter lunchen var det så dags att inta platserna i Rosers salonger för att låta sig roas av farsen ”Fabian Bom”. Skådespelarna var i sitt esse och bjöd på en charmfull föreställning där publiken fick många tillfällen att använda skrattmusklerna. En och annan replik hade Grynkorvsanpassats dagen till ära.

Att döma av kommentarerna i pausen och efter föreställningen ser vi fram emot att skapa en ny tradition i vårt Grynkorvsumgänge. Vi längtar redan efter nästa års gästspel.

Jojje Jönsson och fjälstret Tommy Kroon i samspråk innan föreställningen. Foto Roland Johansson